Ostrava CUP Ostrava CUP

SRDCEM OC BUDE KAMPUS

Pro 24. ročník Ostrava Cupu se centrem hlavního dění stane sportovní kampus Ostravské Univerzity, který se nachází v těsném sousedství Národního divadla moravskoslezského, Výstaviště Černá Louka a řeky Ostravice.

Ostrava Cup

Kampus (viz mapa) nenabízí pouze halu míčových sportů, ale také vnitřní prostory, kde bude hlavní registrační místo (nebude jediné), turnajové stánky a informační centrum. Za zmínku stojí střecha kampusu, která je veřejnosti přístupná, upravena pro sportovní aktivity (např. outdoorový běžecký 200 m ovál), ze které je i jedinečný výhled na „ostravské“ Hradčany (DOV) a obchodní centrum Karolina. V opačném směru nabídne Slezskoostravský hrad, panorama Bazalů a Hladnova. Podél toku Ostravice uvidíte i věž Nové radnice.

 Za povšimnutí stojí rovněž venkovní prostory. Sportovní kampus a kampus umění propojuje prostranství s širokým pobytovým schodištěm, kde lze provozovat různé, nejen sportovní aktivity. Součástí okolí je multifunkční hřiště s granulovaným gumovým povrchem určené pro většinu míčových her. Přidanou hodnotu přináší zmíněná Černá Louka, jejíž venkovní šesti hektarová plocha v parkové úpravě s travnatou a relaxační zónou poskytují návštěvníkům i obyvatelům centra města místo pro odpočinek.

Pro nás však hlavní bod kampusu představuje hala míčových sportů s dřevěnou palubovkou. Samotná hrací plocha se rozděluje na více hřišť. Centrální kurt je určen pro basketbal, florbal, futsal, házenou a volejbal. Výška stropu je 12,5 m. Na stálou tribunu se vejde 280 diváků.

venkovní prostory kampusu

florbalový kampus

hlavní registrační místo

Partneři