Ostrava CUP Ostrava CUP

DRUHÝ HRACÍ DEN

Dnešním dnem končí boje v základních skupinách a teď, jak se říká, začíná teprve turnaj. Část play-off. Tu si odehrála většina týmů již v sobotu a některým již jízda turnajem skončila. Drtivá většina upíná své naděje k zítřejším zápasům, ve kterých se bude snažit získat nějakou trofej.

Ostrava Cup

Hala ČPP

Druhý den na ČPP Aréně jsme dohrávali skupinové zápasy dorostenců a juniorů. První zápas dorostenců jsme začali celkem zostra, tým MVIL Ostrava zvítězil proti 1.FK Ostrava JIH z.s. a měl neskutečné skóre 19:3. Nejlepším výsledkem v kategorii juniorů se může pyšnit Global Elite, které v zápase proti FBC Spartak Bílovec zvítězilo s výsledkem 13:0. Na konci dne jsme mohli vidět a hlavně slyšet fanoušky U19 POLSKA, kteří zápas proti Sokolu Rudná hodně prožívali a nakonec se to i vyplatilo, protože zvítězili s výsledkem 3:1.

Hala ČPP

Hala Campus 1 a 2

Dnešní den odstartovaly zápasy přípravek. Na hale se to hemžilo malými dětmi, a ať už malé holky nebo kluci, všude bylo radosti na rozdávání. Nadšené výrazy rozzářily celou halu, všechny se těšily až si půjdou zahrát a vstřelí svůj první gól, případně vyhrají svoji první medaili vůbec. Ráno probíhaly zápasy ve skupinách, kde bohužel slabší týmy vypadly, ale děti vůbec nesmutnily a nadšeně fandily druhým týmům, energie měly na rozdávání. Abych nezapomněl, rodiče hale dodávali obrovskou kulisu, každý zápas mi přišel jako finále, hala se otřásala v základech. Odpoledne se neslo v duchu play-off, kde vyhrál tým přípravky Zlín Lions.

Po přípravce přišly na program čtvrtfinálové zápasy mladších žáků. Byl to už rychlejší florbal, agresivnější, byly tam emoce. Přesně tohle od florbalu chceme vidět na hřišti. Za sebe musím vyzdvihnout tým mladších žáků  FBC Intevo Třinec, který hrál neskutečně od začátku turnaje, líbil se mi jejich styl hry, chuť vyhrát zápas. Každý zápas tam nechali všechno, věděli o sobě na hřišti, přesné nahrávky, střely. Budoucí šampioni Turnaje.

Těšíme se na další průběh turnaje a přeju všem týmům hodně štěstí v play-off! 

(autor: Vojtěch Kocúr)

Hala Campus 1+2

Hala Campus 3

8. 6. 2024 nám začal druhý den turnaje Ostrava Cup. Dnes jsme mohli sledovat jednodenní turnaj přípravek a elévkyň.

I přes to, že holčičky byly malinké, tak byly hodně šikovné a snažily se bojovat o balónek za každou cenu. První místo si s sebou veze domů FBS Olomouc, druhé místo obsadila Florbal Slovenská Ľupča, třetí místo K1 Florbal Židenice, bramborová byla FBC ČPP Bystroň Group Ostrava a na pátém místě byla FBC Letka Toman Finance Group.

Vzápětí na to pokračovala série mladších žaček, kdy jsme mohli pozorovat napínavý zápas mezi FBC ČPP Bystroň Group Ostrava a PUKS Trzebinia, kdy po druhé polovině nakonec zvítězila s jedním gólovým náskokem Ostrava, anebo na hřišti za tým FBC HATRRICK Brno Lucie Hanáčková s Eliškou Stejskalovou, které předvedly, jak vypadá správná spolupráce na hřišti.

Děkujeme všem týmům a fanouškům za účast a doufáme, že se uvidíme na dalším ročníku, anebo na zítřejším pokračování.

vojteskovaa

hala Campus 3 sobota

Hala Sareza

Sobotní den nám na Sareze odstartoval zápasy starších žákyň. Šlo vidět , že každý tým chce urvat jejich poslední důležité body do play off. Byly vidět emoce z obou stran, ale rozhodčí to uklidnili a nebo řešili stejným metrem na obou stranách.[osobní tresty :)]

Ženský florbal nám opět vystřídal chlapecký florbal, kterým přinesl nespočet vyloučení ale i gólů, což velice ocenili fanoušci obou táborů. Prostě to byl florbal, na který se každý mohl těšit a mohl si tam najít to svoje.

V 17 hodin nám vystřídaly skupinové zápasy zápasy play off. Všechny týmy se nechtěly vzdát, a proto bojovali až do konečných sekund. Nejzajímavější zápas play off na Sareze určitě byl ten poslední mezi FBC Tigers Poruba a Ostravou Jih. Tento zápas došel až do samostatných nájezdů, kde rozhodli Porubané. Díky této výhře je můžeme vidět i nadále v turnaji.

Tomáš Vlček

Hala Sareza - den 2

Partneři